Wespen

We schetsen even een situatie: u zit in de tuin, de kinderen spelen met water en eten een ijsje, dan ziet u dat er meerdere wespen bij het ijsje van de kinderen vliegt en u weet niet wat u moet doen met het nest onder de goot van het schuurtje. Nu dus meer over wat u daarna moet doen.

Wesp wespenbestrijding wespengifBij het ontdekken van een wespennest is het belangrijk dat u rustig reageert en het professioneel, door een wespenbestrijder, laat verwijderen. Wespenbestrijding kunt u namelijk niet zelf doen. Zelf aan wespenbestrijding doen is gevaarlijk. Ga dus niet zelf aan de slag met bijvoorbeeld het afsluiten van de uitgangen, want dit werkt juist averechts.

De kunst van goede wespenbestrijding is dat je niet alleen nesten verwijdert, maar ook zorgt dat ze niet meer terugkomen. Nogmaals, als u zelf aan wespenbestrijding doet, is de kans op steken behoorlijk groot. Wespen zijn dieren die agressief worden, wanneer ze zich bedreigd voelen.

Een wespensteek kan dodelijk zijn, zeker als het om meerdere steken gaat en een ontwikkeld nest bestaat uit 5000 wespen; Professionele wespenbestrijding is dus absoluut belangrijk.

Als deskundige wespenbestrijders werken wij en rapporteren wij volgens de normen van HACCP en BRC en zijn wij in het bezit van het verplichte EVM vakbekwaamheidsdiploma (Stichting Examen- en Certificeringsinstituut Plaagdierpreventie).

U kunt wespenbestrijding dus veilig en efficiënt aan ons overlaten.

Juiste wespenbestrijding zorgt met minimale middelen en minimale gevolgen voor mens en dier ervoor dat de wespenoverlast verdwijnt.

Bij wespenbestrijding geldt wel: Wespen zijn nuttige dieren, die een belangrijke rol spelen bij het opruimen van schadelijke of hinderlijke insecten. Tevens participeren ze in het bestuiven van bloemen. Bestrijding van wespen moet dus alleen uit noodzaak worden gedaan.

Hier volgen een paar tips voor als u een wespennest heeft ontdekt:

– Bel zo spoedig mogelijk een bestrijdingsbedrijf om het wespennest te verwijderen of de wespen te bestrijden.

– Sluit nooit de invliegopening van het wespennest af.

– Sla niet naar wespen die bij u in de buurt komen.

– Gebruik in een gebied bij een wespennest geen zoetigheid. Doe geen parfum op.

– Maak het gezicht van uw kinderen goed schoon en vervang evt. de kleding indien ze met zoetigheid hebben geknoeid.

– Drink niet zonder rietje uit flesjes of blikjes.

– Zet met limonade gevulde wespenvallen een paar meter bij de plek waar u normaal gesproken verblijft, vandaan.

– Laat altijd een professionele wespenbestrijder voor de bestrijding komen, zelf verwijderen is gevaarlijk!