Mollen

De mol kan ongezien veel schade veroorzaken. Ze verspreiden bijvoorbeeld zand in uw kuilgras of in uw net ingezaaide akkers. Daarnaast kan uw vee geblesseerd raken wanneer dieren in een gang stappen.

Ik kan voor u mollenklemmen zetten op de plekken waar de mollen zullen graven. Daarmee is het mollenprobleem veelal opgelost.

U ziet ze waarschijnlijk alweer verschijnen, molshopen in gazons, bermen, weilanden en akkerranden. Binnen een etmaal kan een gazon of weiland er uitzien als een waar mijnenveld voor uw vee.

De schade die mollen veroorzaken kan bijzonder groot zijn. Denk bijvoorbeeld aan veel zand in uw kuilgras en pas ingezaaide akkers die onvoldoende opbrengst geven. Koeien en paarden kunnen zelfs botbreuken oplopen wanneer ze in een gang stappen.

Juist in het voorjaar hebben we last van mollen. De reden is eenvoudig, na het voortplantingsseizoen, dat eindigt in juni, zijn de mollen in het najaar allemaal volwassen. De jongen daarna allemaal op zoek gegaan naar een eigen territorium. Ze mogen het gangenstelsel van de moeder namelijk niet meer gebruiken. Hierdoor verplaatsen ze zich boven de grond om op zoek te gaan naar een geschikt gebied om hun eigen gangenstelsel aan te leggen. Dit nieuwe territorium hebben deze jongvolwassen mollen in het najaar betrokken, maar nog niet volledig aangelegd. Na de koude winter starten ze hier echter volop mee. Molshopen zijn het gevolg. In een korte periode kunnen de aanwezige mollen zeer veel schade aanrichten aan uw graszoden. Het is dan ook zaak om kort na de winter, in het prille voorjaar de mollenoverlast in de kiem te smoren.

U mag mollen gedurende het hele jaar bestrijden. Doe het echter zoveel mogelijk in het na- of voorjaar. De bestrijding van de mol kunt u dus nu het beste uitvoeren. De mol vertoeft nu vaak alweer behoorlijk hoog in de bodem. De nieuwe ritten zoals de mollengangen worden genoemd, zijn nog niet zo uitgebreid waardoor ze snel te traceren zijn. Voor de bestrijding kunt u het beste mollenklemmen plaatsen in goed belopen ritten. De klemmen kunnen het best geplaatst worden door een deskundige.

Neem voor vakkundige bestrijding van mollen contact met ons op.

Algemeen:Mollenklem mollen bestrijding

Lengte 13 tot 15cm

Normaal zwart van kleur maar ook lichtere variaties mogelijk

Brede poten met lange nagels

Handpalmen staan naar buiten gericht

Kunnen graven met een snelheid van 12 tot 15 meter per uur

Naast graven kunnen mollen ook goed zwemmen en klimmen

Schade:

Molshopen in akkers, gazons, sportvelden, etc.

Verspreiden van zand in kuilgras

Blessures van vee dat in een gang stapt